Om mig

Jeg heder Mette Skautrup, 54 år og bosiddende i Vejlby på 21. år. Jeg er født og opvokset i Vinderup i det nordvestjyske og flyttede til Aarhus i 1982.

Jeg har 2 børn, en datter på 25 år, der bor og arbejder i Aarhus, samt en søn, der bor i et bofællesskab for unge udviklingshæmmede i Lystrup, og så er han købmand i Kongsvang.

Jeg har erhvervserfaring med fra både private og offentlige arbejdspladser. Jeg har arbejdet med ledelse og HR. I de seneste år har jeg arbejdet med udlændige i Aarhus. Først på Aarhus Academy for Global Education og for nuværende som virksomhedskonsulent ved Aarhus kommune for nyankommne flygtninge, hvor jeg hjælper dem ind på det danske arbejdsmarked.

Hvorfor blev jeg politisk interesseret?

Mit barndomshjem var et hjem, hvor der ofte blev diskuteret politik, og det gav mig en interesse for samfundsforhold. Da jeg kom i gymnasiet blev jeg medlem af Konservative Gymnasiaster, og den politiske retning var sat.

Jeg har gennem årene været med i adskillige bestyrelser i daginstitutioner, skoler og foreninger. Jeg var med til at etablere foreningen Forældresammenslutningen i Aarhus i 1997.

Som tiden har tilladt det, er jeg blevet mere politisk aktiv, dels med bestyrelsesposter og i 2013 som by- og regionsrådskandidat for første gang. Det udslagsgivende for mit kandidatur i 2013 var min søns møde med handicapområdet i forbindelse med overgangen fra barn til voksen. Den måde, sagen blev håndteret på i forvaltningen, gjorde mig så vred. Den manglende respekt for den, som det drejer sig om – min søn. Udgangspunktet var forvaltningen – ikke borgeren. Det må kunne gøres bedre, og det har jeg valgt at gøre gennem politik indflydelse.

Jeg er blevet konservativ, fordi det personlige ansvar og ansvaret for dem, som ikke kan selv ,ligger dybt i mig, og de værdier finder jeg bedst i Det Konservative Folkeparti.