Jeg vil styrke familien

For mig er familien det vigtigste. Det er gennem familien at vi finder ro, tryghed og får kræfter til livets mange gøremål. Derfor er ro omkring familielivet en vigtig mærkesag for mig.

For mig er familien det vigtigste. Det er gennem familien at vi finder ro, tryghed og får kræfter til livets mange gøremål. Derfor er ro omkring familielivet en vigtig mærkesag for mig. Vi skal sikre at alle vores tilbud, hvad end det er daginstitutioner, ældrecentre eller handicaptilbud sætter borgerne og familierne først. Familiernes behov skal være i centrum.

Familien er de flestes fundament, men desværre ikke for alle. Nogle har selv valgt det fra, mens andre er kommet i situationer, hvor familien slet ikke er der. Og dem skal vi hjælpe. Vi skal hjælpe de hjemløse, der ikke har en familie at støtte sig op ad. Og vi skal hjælpe de familier, som pludseligt er kommet i uføre. Men alt dette kan og skal kommunen ikke være ansvarlige for. Vi bliver nødt til at tro noget mere på os selv, hinanden og det civilsamfund, vi er en del af.

Civilsamfundet

Jeg mener ikke, at kommunen skal være ansvarlig for alt. Kerneområder som børnepasning, ældrepleje og undervisning, selvfølgelig. Men andre områder er bedre tjent som civile- end kommunale anliggender. En ansat fra kommunen kommer som oftest af pligt, mens mange civile hjælpere er der af lyst. Jeg har derfor målrettet arbejdet for at styrke vores civilsamfund.

Dette har jeg blandt andet gjort gennem min kamp for Home Start, der er et tilbud, der har til hensigt at hjælpe dysfunktionelle familie på rette kurs igen. Oftest med det resultat, at familierne styrer uden om kommunen, fordi hjælpen kommer fra nære relationer i lokalområdet og rammer ned lige der, hvor behovet er og med udgangspunkt det aktuelle behov.